• BIST 100

    9407,17%0,29
  • DOLAR

    37,99% 0,06
  • EURO

    41,54% -0,28
  • GRAM ALTIN

    3649,23% -1,64
  • Ç. ALTIN

    6046,99% -1,34

Şehitkamil Belediyesinden 1 günde 2 bin aileye gıda desteği

GÜNDEM 2.08.2024 10:39:51 0
Şehitkamil Belediyesinden 1 günde 2 bin aileye gıda desteği

Şehitkamil Belediyesinden 1 günde 2 bin aileye gıda desteği

Türkiye’de son yıllarda yaşanan ekonomik kriz, vatandaşın alım gücünde ciddi bir düşüşe neden oldu. Hükümetin yetersiz kaldığı bu süreçte Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, ilçede başlattığı gıda desteği kampanyası ile on binlerce ailenin imdadına yetişti.
Ülke ekonomisi; enflasyon, artan işsizlik oranları ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle büyük bir kriz yaşıyor. Hükümetin ekonomi politikaları, bu krizden çıkış için yeterli çözümler sunamazken, vatandaşın günlük hayatında karşılaştığı zorluklar giderek artıyor. Temel gıda maddelerine erişimde zorluk yaşayan vatandaş, artan fiyatlar karşısında çaresiz kaldı.
Umut Yılmaz, inisiyatif aldı
Ekonomik krizin derinleşmesiyle birlikte belediyelerin üstlendiği roller daha da önemli hale geldi. Hükümet politikalarının etkisiz ve yetersiz kaldığı bu süreçte Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz; inisiyatif alarak vatandaşların yanında oldu, toplumda dayanışma ve birlik duygusunu güçlendirdi. Uzun vadede kalıcı çözümler için hükümetin de ekonomik politikalarını gözden geçirmesi ve halkın temel ihtiyaçlarını karşılayacak önlemler alması gerekiyor.
1 günde 2 bin aileye gıda paketi
Başkan Umut Yılmaz, bu zorlu süreçte ilçe genelinde kapsamlı bir gıda desteği çalışması yürütüyor. Başkan Yılmaz’ın öncülüğünde Meclis Üyeleri’nin de desteğiyle yürütülen çalışma ile Şehitkamil’de yaşayan on binlerce aileye gıda yardımı ulaştırıldı. Son olarak, 1 günde 2 bin aileye gıda paketi dağıtılarak, temel beslenme ihtiyaçları karşılandı.
Gıda yardımlarından faydalanan vatandaşlar, bu destek sayesinde bir nebze olsun nefes alabildiklerini ifade ettiler. Vatandaşlar, belediyenin bu desteğinin sürekliliğinin önemine vurgu yaptılar.

Ensarullah, Kızıldeniz'de ABD savaş gemilerini vurdu

Karabük'te trafik kazası: 5 yaralı

Otogaza indirim geldi

Myanmar depreminde ölenlerin sayısı 3 bin 500'ü aştı

Çanakkale'de şap karantinası

Vali Usta: Başıboş hayvanlara yönelik çalışmalarımız hız kazandı

Bingöl’de zincirleme kaza

BM: Gazze'de yaklaşık 400 bin kişi yerinden edildi

Nijerya'da menenjit salgını hızla yayılıyor

Japonya'da orman yangını

Tarım işçilerine otomobil çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Kongo'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 33 ölü

Gazze'de katledilen gazeteciler için TV kanallarından ortak tepki

Güney Kore'de orman yangınları kontrol altına alınamıyor

Otomobil, şarampole uçtu: 3 yaralı

ABD'de kızamık salgınında ölü sayısı artıyor

İran'ın nükleer programı Rusya'da ele alınacak

Mısır'ı ziyaret eden Macron, Filistinlilerin yerinden edilmesine karşı çıktı

Malatya'da trafik kazası: 2 yaralı

Güney Kore'de devlet başkanlığı seçim tarihi belli oldu

Nijerya’da silahlı saldırı: 52 ölü

Meteorolojiden soğuk hava ve zirai don uyarısı

Batman'da sahipsiz hayvanlar, hayvan barınağında güvende

Mart ayı asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Büyükşehir Belediyesinden gençlik merkezi ve spor sahaları

Battalgazi'de bayram tatili hizmetle geçti

Japonya’da ambulans helikopter düştü: 3 ölü

Yeşilyurt Kent Konseyi'nden annelere özel atölye

Lübnan Cumhurbaşkanı, Hizbullah'ın diyalog yoluyla silahsızlandırılması gerektiğini savundu

Meteorolojiden Doğu Karadeniz için fırtına uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YAZARLAR