• BIST 100

    9145,87%-0,62
  • DOLAR

    39,73% 0,15
  • EURO

    45,62% -0,33
  • GRAM ALTIN

    4297,11% 0,01
  • Ç. ALTIN

    6925,95% -0,14

Ünverdi: “Olumsuzluklara rağmen 2023 yılında Gaziantep’ten 10 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdik”

02 Ocak 2024, Salı 06:00
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Ünverdi: “Olumsuzluklara rağmen 2023 yılında Gaziantep’ten 10 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdik”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ünverdi: “Olumsuzluklara rağmen 2023 yılında Gaziantep’ten 10 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdik”

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Gaziantep’ten 2023 yılında 10 milyar 71 milyon 31 bin dolarlık ihracat yapıldığını belirtti.
Gaziantep’in her şartta üretim, ihracat ve istihdamıyla örnek şehir olmaya devam ettiğini kaydeden Ünverdi, 'Asrın felaketi ve uluslararası pazardaki zorluklar karşısında verdikleri mücadeleden dolayı tüm sanayicilerimizi, ihracatçılarımızı ve çalışanlarımızı yürekten kutluyor, teşekkür ediyorum” dedi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan aralık ayı ihracat verilerini değerlendiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, aralık ayında Gaziantep’ten yapılan ihracatın geçen yılın aralık ayına göre yüzde 2,8 oranında artışla 927 milyon 148 bin dolar olarak gerçekleştiğini kaydetti.
Ünverdi, Gaziantep’in hem aylık hem de yıllık ihracatta iller bazında 6. sırada yer aldığını dile getirdi.
6 şubatta Gaziantep ile birlikte 11 ilde yaşanan deprem felaketiyle birlikte ihracatta yaşanan düşüşün ardından Gaziantep’in toparlanarak bugünkü rakamlara ulaşmayı başardığına vurgu yapan Ünverdi, “Bölge olarak maalesef iyi başladığımız 2023 yılında asrın felaketi ile büyük bir yıkım yaşadık. Yıkılan fabrikalarımıza, zarar gören makinelerimiz nedeniyle üretimlerimizin aksamasına, istihdamdaki kayıplarımız ve küresel ticaretteki sorunlara rağmen yıl sonu itibarı ile 10 milyar doların üzerinde ihracata ulaştık. 2024 yılı da dünyada azalan talep ve ülkemizde makro ekonomik tedbirler kapsamında kolay bir yıl olmayacak. Bu doğrultuda ekonomimizi düzlüğe çıkarmak için de Orta Vadeli Programın kararlılıkla sürdürülmesi gerekiyor. Bizler de bu sürece üretim ve ihracatımızla sanayiciler olarak destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Gaziantep Sanayi Odası olarak, Gaziantep’in ihracattan aldığı pazar payını artırmak istediklerinin altını çizen Ünverdi, “Pazar payımızı büyütmek için ticaret heyeti programlarımızı ve fuarlarımızı artıracağız. İhracat Akademisi ve Ticaret Elçileri projelerimizle firmalarımızı ihracata teşvik edeceğiz. Yüksek teknolojiye geçiş, yeşil ve dijital dönüşüm çalışmalarımızla ihracat birim değerlerimizi artırırken firmalarımızı AB Yeşil Mutabakat kriterlerine hazır hale getireceğiz. Ülke kalkınmamızın temelini oluşturan üretim ve ihracatımıza en fazla katkıyı sunabilmek için 2024 yılında da elimizden gelen çabayı göstereceğiz” diye konuştu.

Adana’da trrafik denetimlerinde 8 bin 401 sürücüye ceza uygulandı

İran'dan siyonist işgal rejimini füzelerle vurdu

Adana'da 4,5 büyüklüğünde deprem

Nijer'de cami avlusuna saldırı: 71 kişi hayatını kaybetti

Trump'tan "İran ve işgal rejimi ateşkeste anlaştı" iddiası

Ürdün'de Müslüman Kardeşler Cemaati'nin Genel Murakıbı gözaltına alındı

İşgalciler Batı Şeria'da bir çocuğu şehit etti

İspanya, Avrupa'yı işgal rejimini cezalandırmaya çağırdı

Irak'tan İran'ın ABD üssüne yönelik misillemesine ilişkin açıklama

HAMAS: Sözde yardım dağıtım noktaları planlanmış ölüm tuzaklarıdır

Batman'da buğday tarlasında yangın: 3 bin dönüm alan kül oldu

İranlı general Musevî: Netanyahu tam anlamıyla perişan olana kadar cezalandırılması devam edecek

THY'den bazı Arap ülkelere sefer iptali

Memur-Sen Batman Şubesi'nden Sason'daki kazaya ilişkin taziye mesajı

UNRWA, Türkiye'de ofis açacak

Malatya'da evde sağlık hizmetleri değerlendirme toplantısı yapıldı

Adana’da trafik kazası: Motosiklet sürücüsü yaralandı

Katar, İran saldırısını kınadı; müzakere ve diyalog çağrısında bulundu

İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi: ABD'nin bizi vurduğu füze sayısı kadar Katar'daki üssü hedef aldık

İran, Katar’daki ABD üssü El-Udeyd’i füzelerle hedef aldı

Ev yangınında maddi hasar oluştu

Şanlıurfa’da “Kökünü Kurutma” operasyonu: 13 tutuklama

İşgalcilerin bugünkü saldırısında yardım bekleyen 17 Gazzeli şehit oldu

Mardin Müftü Yardımcısı Çiftçi: İşgalci Yahudilerin bütün çabaları Mescid-i Aksa'yı tamamen ele geçirmektir

Şanlıurfa’da seyir halindeki tırda yangın paniği

Şanlıurfa’da sulama trafosunda yangın: Çiftçiler tedirgin

Göç İdaresi: İran’dan Türkiye’ye göç yaşanmıyor

Batman'da otomobilde küçük çaplı patlama yaşandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'a saldırıların daha büyük bir felakete dönüşmemesi için yoğun çaba harcıyoruz

Aylardır çökmüş halde bulunan kaldırım ve yol için vatandaşlar çözüm bekliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Adana’da trrafik denetimlerinde 8 bin 401 sürücüye ceza uygulandı

İran'dan siyonist işgal rejimini füzelerle vurdu

Adana'da 4,5 büyüklüğünde deprem

Nijer'de cami avlusuna saldırı: 71 kişi hayatını kaybetti

Trump'tan "İran ve işgal rejimi ateşkeste anlaştı" iddiası

Ürdün'de Müslüman Kardeşler Cemaati'nin Genel Murakıbı gözaltına alındı

İşgalciler Batı Şeria'da bir çocuğu şehit etti

YAZARLAR