• BIST 100

    9437,3%3,24
  • DOLAR

    39,63% 0,04
  • EURO

    46,02% 0,23
  • GRAM ALTIN

    4214,22% -1,78
  • Ç. ALTIN

    6787,87% -2,34

6 Şubat’ta Adıyaman’daki fabrikaların makinelerinden ses gelmeyecek

03 Şubat 2024, Cumartesi 10:10
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
6 Şubat’ta Adıyaman’daki fabrikaların makinelerinden ses gelmeyecek
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

6 Şubat’ta Adıyaman’daki fabrikaların makinelerinden ses gelmeyecek

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalarda iş makinelerinin çarkları dönmeyecek.
6 Şubat depremlerinin yıl dönümü nedeniyle bazı işadamları fabrikaları kapatma kararı aldı. 6 Şubat’ta binlerce kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman’da, işçilerin mezarlıkları ziyaret edebilmeleri, mevlitlere katılmaları için fabrikalar kapanacak. İşletmelerin hasarını giderdikten sonra çarkları dönen fabrikalar, depremden sonra ilk kez 6 Şubat’ta çarkları durduracak. Adıyaman OSB’de bulunan fabrikalardan bazıları afiş asarak, 6 Şubat’ta çalışmayacaklarını duyurdu.

'Çalışanlarımızı mezarlık ziyaretleri, akraba ziyaretleri için izinli sayıp çalışmama kararı aldık'
İşadamı Erdal Yaprak, depremden sonra çok hızlı bir şekilde fabrikadaki hasarın onarılarak faaliyete geçirildiğini belirterek, “Depremden sonra hasar tespiti yaparak, makine ayarlarını bitirip, tekrar çarkların dönmesi için kolları sıvadık. Depremden sonra şehri terk eden elemanlarımız da oldu. Fabrikanın açıldığını duyup geri gelen işçilerimiz de oldu. Belli bir süreden sonra eski istihdamı yakalamak için mücadele ettik ama yakalayamadık. Kalifiye eleman sıkıntısı yaşıyoruz. Depremde Adıyaman’daki her evde acı yaşandı. İşçilerimizden rahmetlik olan da oldu, yakınını kaybeden de oldu. 6 Şubat’ta çalışanlarımızın mezarlık ziyaretleri için, akraba ziyaretleri için, izinli sayıp çalışmama kararı aldık” dedi.
İşadamı Ekrem Çırık ise fabrikada çalışan 6 işçisini depremde kaybettiğini ifade ederek, “Depremle birlikte fabrikanın çalışmasına üç ay ara verdik. Daha sonra üretime geçtik. Depremden önce işletmemizde 530 kişi çalışıyordu ancak depremden sonra bu sayıyı 280 kişiye çıkartabildik. 6 Şubat depremlerinde bizim de 6 şehidimiz var. Bunların da anısına 6 Şubat’ta fabrikamızı 1 günlüğüne kapatacağız, fabrikada yas ilan edeceğiz” diye konuştu.
İşçiler de işverenlerin böyle bir karar almasından duydukları memnuniyetleri dile getirerek, 6 Şubat’ın yıl dönümünde kaybettikleri yakınlarını anacaklarını söyledi.

201 işletmenin 14’ü yıkıldı veya ağır hasar aldı
Adıyaman OSB’de bulunan 201 işletmenin 14’ü, 6 Şubat depremlerinde yıkıldı veya ağır hasar aldı. Deprem nedeniyle birkaç ay kapanan fabrikalar bir süre sonra yeniden açılmaya başlandı. Depremden önce yaklaşık 20 bin kişinin istihdam edildiği Adıyaman OSB’deki fabrikalarda istihdam da artmaya devam ediyor. İstihdam edilen kişi sayısı 13 bini geçti. Kalifiye eleman sıkıntısı yaşayan işletmeler, kalifiye eleman sorunu olmasa deprem öncesindeki istihdam sayısına ulaşacaklarını dile getiriyor.

Esaret altındaki Mescid-i Aksa, yeniden ibadete açıldı

Siirt’te kırsal yollar yerli üretimle yenileniyor

İran halkı, işgale karşı zaferi kutladı

Pezeşkiyan: ABD ile sorunları çözmeye hazırız

Gazze direnişi, "Davut Taşları" operasyonunda işgal askerlerini öldürüp yaraladı

Gazze'deki yardım pusularında şehit olanların sayısı 516'ya yükseldi

İran'ın füzesi sonucu ölen bir kişinin işgal askeri olduğu açıklandı

Bakan Uraloğlu: Hava sahası kısıtlamaları devam ediyor

THY, Irak seferlerine yeniden başlıyor

Gaziantep'te piknik alanlarına kısıtlama getirildi

'Aile ve İyilik' temasıyla Uluslararası Aile Fuarı'nın program akışı belli oldu

"Öğretmenlerin il içi mazerete bağlı yer değiştirme başvuruları duyurusu yayımlandı

Bursa'daki orman yangını kontrol altına alındı

Prof. Dr. Atasoy: Bağımlılık tıbbi bir durumdur, ahlaki bir başarısızlık değildir!

Gençlerin sessiz düşmanı: Esrar bağımlılığı!

Ankara'da Uluslararası Aile Fuarı düzenlenecek

Büyükşehir Belediyesinden 6 bin metrekarelik sulama kanalı

Diyarbakır'da inşaattan düşen işçi vefat etti

Bakan Kurum: Yılsonuna kadar tüm afetzede kardeşlerimizi yeni yuvalarına kavuşturacağız

HÜDA PAR'dan VASKİ’ye yüksek fatura tepkisi: Ekonomik krizin bedelini halk ödememeli

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Katar Emiri ile görüştü

Gaziantep'te 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Doğru: Gençliğe ne verdik ki ne bekliyoruz?

Adana’da kum ocağında devrilen kamyonun sürücüsü hayatını kaybetti

İstanbul'da 250 bini aşkın öğrenci Yaz Kur'an Kurslarında eğitim görecek

Anız yakanlara ağır cezalar yolda

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli tutuklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ateşkes haberini memnuniyetle karşılıyoruz

Bingöl’den toplu sözleşme çağrısı

Limon fiyatları cep yakıyor! artık kilogram değil taneyle satılıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Esaret altındaki Mescid-i Aksa, yeniden ibadete açıldı

Siirt’te kırsal yollar yerli üretimle yenileniyor

İran halkı, işgale karşı zaferi kutladı

Pezeşkiyan: ABD ile sorunları çözmeye hazırız

Gazze direnişi, "Davut Taşları" operasyonunda işgal askerlerini öldürüp yaraladı

Gazze'deki yardım pusularında şehit olanların sayısı 516'ya yükseldi

İran'ın füzesi sonucu ölen bir kişinin işgal askeri olduğu açıklandı

YAZARLAR