• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,10
  • EURO

    43,53% -0,41
  • GRAM ALTIN

    3973,14% -2,37
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

Avrupa ile ulaşımda iş birliği

GÜNDEM 8.02.2025 14:04:07 0
Avrupa ile ulaşımda iş birliği

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, BM Avrupa Ekonomik Komisyonu İç Ulaşım Komitesi’nin 87. Oturumu kapsamında Cenevre’de temaslarda bulunacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 10-11 Şubat 2025 tarihlerinde İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenecek Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (BM AEK) İç Ulaşım Komitesi’nin 87. Oturumu’na ve toplantı vesilesiyle düzenlenecek olan etkinliklere katılacak. Türkiye ve Hollanda’nın “Yüksek Düzeyli Politikalar Bölümü”ne ev sahipliği yapacağı komitede Bakan Uraloğlu, ulaşım sektöründe sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve küresel bağlantısallık konularında temaslarda bulunacak.

İç Ulaşım Komitesi’nde görüşmeler yapılacak

BM AEK İç Ulaşım Komitesi kapsamında düzenlenecek oturumlarda, ulaşımın geleceğini şekillendirecek politikalar, küresel tedarik zincirindeki dönüşümler ve dijital altyapı çalışmaları ele alınacak.

Bakan Uraloğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Bakanlar Yuvarlak Masa Toplantısı’nda, iç ulaşım bağlantılarının teşviki ele alınacak. Söz konusu toplantıda, bölgesel ve bölgeler arası ulaşımın bağlantısallığı ve sürdürülebilirliğinde ülkeler görüşlerini paylaşacak. Bakanların ulaştırma koridorları konusunda yürüttükleri çalışmalar ve taahhütlerine ilişkin açıklamaları ile “2030'a Giden Yolda İç Taşımacılıkta Başarılar ve Zorluklar” başlıklı oturumda önemli değerlendirmelerde bulunmaları bekleniyor.

Uraloğlu, Ulaştırmanın Geleceği Bakanlar Özel Toplantısı’na da katılacak

Bakan Uraloğlu aynı zamanda, etkinlik vesilesiyle Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu ve Dünya Ekonomik Forumu tarafından 10 Şubat 2025 tarihinde düzenlenecek olan “Ulaştırmanın Geleceği Bakanlar Özel Toplantısı”na da katılacak. Toplantıda, yerleşik yapay zeka yetenekleri kullanılarak iç taşımacılığın gidişatını yansıtan mevcut eğilimler ve itici güçlerin dönüşüm haritasının hazırlanması gibi yenilikçi yaklaşımlar ele alınacak.

Etkinlikte ayrıca Stratejik Diyalog Değişimi oturumlarında, bakanlar ulaşımın geleceği için stratejik vizyon belirleyecek, kamu ve özel sektör iş birliklerini geliştirmek için fırsatlar üzerine değerlendirmelerde bulunacak.

Bakan Uraloğlu’nun, toplantılar kapsamında dünya çapında ulaşım alanındaki gelişmelere dair en güncel bilgiler ve öngörüler üzerine önemli temaslar gerçekleştirmesi bekleniyor. (İLKHA)

Anahtar Kelimeler: avrupa ile ulaşımda birliği

Pakistan ordusundan gerçek mühimmatla tatbikat

Rusya ve Kuzey Kore arasında Tumen Nehri üzerinde köprü inşasına başlandı

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YAZARLAR