• BIST 100

    9747,07%3,8
  • DOLAR

    38,79% 0,07
  • EURO

    43,18% 0,35
  • GRAM ALTIN

    4066,93% 0,80
  • Ç. ALTIN

    6542,97% 0,00

Boykot uygulayan esnaf: Savaş bitse de bitmese de sonuna kadar gideceğiz

GÜNDEM 25.09.2024 14:13:58 0
Boykot uygulayan esnaf: Savaş bitse de bitmese de sonuna kadar gideceğiz

Diyarbakır'da işyerinde işgal rejimi ve destekçilerinin ürünlerini bulundurmayan esnaf, 7 ekimde başlattığı boykotu sonuna kadar sürdüreceğinin altını çizdi.

İşgal rejiminin Filistin'e yönelik saldırıları karşısında yapılan boykot çağrılarına duyarsız kalmayan esnaftan Süleyman Gündüz, Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki işyerinde işgal rejimi ve destekçilerinin ürünlerini bulundurmuyor.

Merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesinde bakkal dükkânı işleten esnaf Süleyman Gündüz, boykota başladığı 7 ekimden bu yana işgal rejimi ve destekçilerinin ürünlerini raflarında bulundurmamak için mücadele verdiğini, bu süreçte kendisine daha önce dolap vermeyen dağıtıcı firmaların farklı şekillerde teklifler getirdiğini, fakat söz konusu teklifleri reddettiğini belirterek boykot kararlılığını sonuna kadar sürdüreceğine vurgu yaptı.

"Tepkinin çoğunu içimizde yaşayan israil destekçilerinden alıyorum"

Boykot kararından dolayı bazı müşterilerini kaybetmesine rağmen ticari cirosunun olağanın üstünde arttığına dikkat çeken Gündüz, ticaretinin aksamasından endişe duyan esnaf arkadaşlarına "rızkı veren Allah'tır" hatırlatmasında bulundu.

7 ekimden bu yana boykot kararı aldığını belirten esnaf Gündüz, "israile ait herhangi bir ürünü ne dükkanımızda ne de başka bir yerde almamaya çalışıyoruz. Bunun yanında elimizden geldiğince arkadaş ve komşularımızı da uyarmaya çalışıyoruz. Bu süreçte olumlu-olumsuz sonuçlar da alabiliyoruz. Elimizden geleni yapmaya çalışacağız, savaş bitse de bitmese de sonuna kadar gideceğiz." dedi.

Boykot sürecinde müşterilerinin verdiği tepkiyi de paylaşan Gündüz, "Bu duruma müşterilerimden memnun kalanlar da kalmayanlar da israil yandaşı olanlar da var, bunu unutmamak lazım. Diyarbakır'da sadece Müslümanlar yaşamıyor, içimizde israil yandaşı olanlar da var. Nitekim tepkinin çoğunu da onlardan alıyoruz. Bazı müşterilerimizde boykot ürünün satılmamasına şaşırmakla beraber 'Allah razı olsun' diyor. İşte o 'Allah razı olsun' ifadesi hem dünya hem ahiret için bize yeterlidir." ifadelerini kullandı.

"Daha önce dolap getirmeyen firmalar 2-3 dolap verme teklifinde bulundu, reddettim"

Boykot sürecinin ilk döneminde ticaretinin etkilenmediğini, hatta normal cirosunun 3'te bir oranında arttığını sözlerine ekleyen Gündüz, firmaların kendisine getirdiği tekliflerden söz ederken rızık endişesi taşıyarak boykot sürecine katılamayanlar için şunları söyledi:

"Bazı firmalar geldi; 'iskontomuz var' diyenler, daha önce dolap getirmeyen firmalardan 2-3 dolap verme teklifinde bulunanlar olduysa da kesinlikle kabul etmedik."

Gündüz, "Allah defalarca kez 'rızkınızın kefili benim' demesine ve şeytanın sadece bir kez 'hayır, aç kalacaksınız' rağmen nefsine yenik düşenler var. İnsanımızda eksik olan imandır. O imanı tamamladıklarında fark edecekler." şeklinde konuştu. (İLKHA)

İhracat mart ayında yüzde 1,8 arttı

Batman Havalimanı 4 ayda 213 binden fazla yolcuya kapılarını açtı

Batman girişine simgesi petrol anıtı yerleştirildi

Yahudi çeteler Ramallah'ta tarım arazilerine saldırdı

İşgalcilerden Gazze'de yeni katliam: 3'ü aynı aileden 6 şehit

"Huzur İstanbul" uygulamasında 1017 şüpheli gözaltına alındı

Şanlıurfa merkezli dolandırıcılık operasyonunda 41 tutuklama

Altın fiyatları toparlanıyor

Dolar kuru bugün ne kadar?

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

Ege Denizi’nde 4,9 büyüklüğünde deprem

Gazze'de şehit edilen gazeteci sayısı 215'e yükseldi

Siyonist rejim Nasır Hastanesi ve mülteci çadırlarını bombaladı

Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliği'nden vatandaşlara "evlerinizde kalın" uyarısı

Libya'da gerilim tırmanıyor: Trablus'ta patlama ve silahlı çatışma

Gine'de seçim kararı

Rusya: Polonya'nın başkonsolosluğumuzu kapatma kararına karşılık vereceğiz

Irak’ta kum fırtınası etkili oldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

HÜDA PAR İl Başkanı Durmaz’dan ‘Engelliler Haftası’ mesajı

Nijerya'da silahlı saldırı: 23 ölü

Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Muğla'da 23 düzensiz göçmen yakalandı

Terörsüz bir Türkiye, güçlü ekonominin yolunu açar

DSÖ: Gazze'deki insanlar açlıktan ölüyor, gıda ile ilaçlar ise sınırın hemen ötesinde

Iğdır'da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

HAMAS, ABD'li siyonist esir İdan Alexander'ı serbest bıraktı

HAMAS'tan Gazze'de kıtlık uyarısı: Kıtlık felaket boyutunda

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD'li mevkidaşı Rubio ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski ile görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YAZARLAR