• BIST 100

    9476,20%0,82
  • DOLAR

    38,92% 0,13
  • EURO

    44,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4121,03% -0,52
  • Ç. ALTIN

    6643,34% -0,27

Memur-Sen Bursa Şube Başkanı Acar: Aileyi korumak toplumsal bir sorumluluktur

GÜNDEM 13.03.2025 14:27:11 0
Memur-Sen Bursa Şube Başkanı Acar: Aileyi korumak toplumsal bir sorumluluktur

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Ramazan Acar, "Aileyi korumak, sadece bireysel bir mesele değil, toplumsal ve kültürel bir sorumluluktur. Aileyi savunmak, değerlerimizi yaşatmak ve nesillerimize aktarmak için zorunluluktur." dedi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2025 yılının "Aile Yılı" olarak ilan edilmesinin ardından aile yapısının korunması ve kılık kıyafet özgürlüğünün anayasal güvence altına alınması için Memur-Sen, 81 ilde imza kampanyası başlattı.

Bursa'da "Anayasa değişsin, Aile korunsun"  konulu basın açıklaması ve imza kampanyası Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği’nde gerçekleştirildi.

Basın açıklamasını Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Ramazan Acar okudu.

"Aileyi zayıflatan kültürel operasyonlar yürütülmektedir"

Aile yapısının son dönemde, küresel sapkın ideolojilerin büyük tehdidi altına girdiğini ifade eden Acar, "Aile yapımızı hedefleyen uluslararası lobiler, birtakım sapkın anormallikleri özgürlük olarak sunmakta, sosyal medya, moda, dizi ve film sektörleri üzerinden aileyi zayıflatan kültürel operasyonlar yürütmektedir. Bazı medya kuruluşları ve sivil toplum örgütleri de, bu sapkınlıkları çıkarları doğrultusunda pazarlayarak lobilere destek olmaktadırlar. Bunların yanı sıra işsizlik, şiddet, bağımlılık gibi toplumsal sıkıntılar da ailemizi tehdit eden diğer unsurlardandır. Bazı televizyon kanallarının gündüz kuşaklarındaki programlara ise ayrı bir başlık açılması gerekir. Aile yapısını tehdit eden, genel ahlak yapısına kasteden bu programlar reyting uğruna insan onurunu ve haysiyetini hiçe saymaktadır. Yapılan yayınlarla en mahremi bile faş etmekten geri durmayan, aile yapısının yanında hukuk sistemine de zarar veren bu programlar kendilerini kimi zaman, polis, hâkim, savcı yerine koyarak pervasızlıkta sınır tanımamaktadır.  RTÜK’ü bir an önce harekete geçerek bu tür programların tamamını yayından kaldırmasını talep ediyor, "Aile Yılı'nda" bunun elzemliğini hepinizin takdirlerine sunuyoruz. Aileyi korumak, sadece bireysel bir mesele değil, toplumsal ve kültürel bir sorumluluktur. Aileyi savunmak, değerlerimizi yaşatmak ve nesillerimize aktarmak için zorunluluktur." şeklinde konuştu. 

"Anayasa ile güvence talebi"

Anayasa'nın 41'nci maddesine göre ailenin kadın ve erkekten oluştuğunu belirten Acar, "Aile ilişkisinin temeli evliliktir" cümlesinin eklenerek anayasal güvence verilmesi talebimizdir. Aile kurumunun sapkın ideolojilere karşı korunmasını ve ailenin tanımının, kadın, erkek ve çocuklardan oluşan bir yapı olarak kabul edilmesini istiyoruz. Ayrıca, kadınlarımızın başörtüsü nedeniyle ayrımcılığa uğramaması için başörtüsü özgürlüğünün anayasal güvence altına alınmasını talep ediyoruz. Anayasa’nın 24'ncü maddesinde gereken düzenlemenin yapılmasını istiyoruz. Ailemizi korumak ve başörtüsü özgürlüğünü güvence altına almak için Meclisi biran önce harekete geçmeye çağırıyoruz." diye belirtti.

"İmza kampanyası başlatıldı"

Memur-Sen’in organize ettiği imza kampanyası ile ilgili de bilgi veren Acar, "Memur-Sen olarak, aileyi korumak ve başörtüsü özgürlüğünün güvence altına alınması için başlattığımız imza kampanyasıyla diyoruz ki "Anayasa değişsin, Aile korunsun."  Tüm Türkiye'de olduğu gibi, Memur-Sen Bursa teşkilatı olarak da ilimizde bugün burada yarından itibaren de 15 Temmuz Meydanı'nda ailenin, kadın ve erkekten oluşan bir birliktelik olduğunun deklare edilmesi ve kadınların, inançlarına veya isteklerine dayalı kıyafet tercihleri nedeniyle özel ve kamusal alanlarda ayrımcılığa uğramalarının kesin bir şekilde önlenmesi için gerçekleştirilecek olan imza kampanyamızı başlatmış bulunuyoruz." dedi.

"Tüm vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz"

Bu konu toplum olarak her birimizi ve nesillerimizi yakından ilgilendirdiğini söyleyen Acar, "Sapkınlıkların ve fıtratımızda aykırı akımların toplumumuzu esir almaması için, diğer taraftan 12 yıl önceki karanlığa dönülmemesi, kılık kıyafet üzerinden ayrımcılık yapılmaması için bu imza kampanyasını başlatmış bulunmaktayız. Anayasa değişecek ve bu konular sonsuza dek ülkemizin önünden kalkacaktır. Tüm vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz. Yarınlarımızın korunması ve güvence altına alınabilmesi için bugünden harekete geçmeye ve kampanyamıza tüm halkımızı destek olmaya çağırıyoruz." diye konuştu.

Okunan basın açıklamasının ardından, imza kampanyası başladı.  (İLKHA)

 

Siirt’te 4. yöresel yemek yarışması düzenlendi

Putin'den Ukrayna sınırında tampon bölge talimatı

Malatya'da Nezaket Okulları yıl sonu etkinliği düzenlendi

Malatya kültürü 7'inci Etnospor Kültür Festivali'nde tanıtılıyor

Cizre’de öğrenciler “Geleceğin Dâhileri Bilim Projesi”nde yarıştı

Malatya'da 200 adet tekerlekli sandalye dağıtıldı

Kapıkule Sınır Kapısı'nda 382 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Büyükşehir Belediyesinden Meydancık'a temiz içme suyu

MGK sonrası 8 maddelik bildiri:

Filipinler Devlet Başkanı Marcos tüm bakanların istifalarını istedi

HÜDA PAR Milletvekili Demir'den "yolsuzluk ve rüşvete" karşı çağrı: Denetim süreçleri de gözden geçirilmeli

Malatya'da torbacı operasyonu: 15 kişi tutuklandı

ABD’de küçük bir uçak yerleşim yerine düştü

Bingöl’de coğrafi işaretli Horoz Kuru Fasulye tohumu dağıtıldı

Bingöl’de ruhsatsız silah ele geçirildi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan ANFİDAP'a ziyaret

Bingöl'de yolcu otobüsünde uyuşturucu ele geçirildi

Rehber Gençlik Topluluğu "Dijital Çağda Aile Olmak" konulu konferanslarına devam ediyor

Yapay zeka uygulamaları insan iletişiminin yerini dolduramaz!

Gazze için düzenlenen kermesin gelirleri Umut Kervanı yetkililerine teslim edildi

Kahramanmaraş'ta orman yangını

Bakan Yerlikaya: Kimlik kontrollerinde düzensiz göçmen çıkanların oranı yüzde 75'ten yüzde 1,8'e düştü

Çin'de şiddetli yağışlar heyelana yol açtı: 7 ölü, 21 kayıp

Uluslararası Sağlı Elçileri'nden "Rotamız İyilik" projesi

Yunanistan unsurlarının geri ittiği düzensiz göçmenler kurtarıldı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan belediyenin konser harcamalarına tepki

Avustralya'da şiddetli yağış ve sel: 3 ölü

Nijerya'da menenjit vakalarında artış

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanlığı’ndan STK ziyaretleri

Gazze'de şehit sayısı 53 bin 762'ye yükseldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YAZARLAR