• BIST 100

    9678,16%3,06
  • DOLAR

    38,76% 0,01
  • EURO

    43,17% -1,08
  • GRAM ALTIN

    4041,98% -2,44
  • Ç. ALTIN

    6544,66% -2,59

Binlerce oyuncağı havadan attılar, kumbaraları doldurup gönderdiler

GÜNDEM 1.03.2023 15:25:02 0
Binlerce oyuncağı havadan attılar, kumbaraları doldurup gönderdiler

Binlerce oyuncağı havadan attılar, kumbaraları doldurup gönderdiler

Diyarbakır’da, Final Okulları ve Kayapınar Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü “Sevgi Kumbaraları” ile depremzede çocuklara binlerce oyuncak ve hediye toplandı.
Diyarbakır’da depremzede çocuklar için Final Okulları ve Kayapınar Belediyesinin ortaklaşa yürüttüğü “Sevgi Kumbaraları” ile binlerce hediye toplandı. Havadan temsilen atılan ve yüzlerce öğrenci ile birlikte toplanarak kumbaralara doldurulan hediyeler depremzede çocuklara ulaşması için yola çıktı.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, yaraları sarmak için çabaladıklarını kaydetti. Başkan Karaman, “6 Şubat gecesi ilimizde de şiddetli bir şekilde hissettiğimiz deprem yaşadık. Depremden sonra yapmış olduğumuz kampanyayı milletimizin nezdinde yardıma ihtiyaç duyulan bir anda hiçbir çağrı olmadan bu necip milletin kıymetli evlatlarının harekete geçmiş olduğunu bir kez daha gördük. Diyarbakır ilimiz 11 il içerisinde çok da hasar almadan depremi atlattı. Biz bu anlamada kendi yaralarımızı sarmaya çalışırken bir yandan da depremden etkilenen illerimize yardım etmiş olduk. Bugün öğrencilerimizin doldurduğu kumbaralar ve hediyelerle bunun da bir finalini yapmış olacağız” dedi.
5. sınıf öğrencisi Cemile Yılmaz ise kitap ve oyuncaklarını paylaştığını ifade etti. Depremzede arkadaşlarına oyuncak ve kitap yardımı yaptıklarını dile getiren Yılmaz, 'Okuluma bize bu şansı tanıdığı için teşekkür ederim. Kendi adıma depremzede kardeşlerime özel olarak kitap, atkı ve bere hediye ettim. 11 ilimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.
5. sınıf öğrencisi Damla Türkyılmaz da, yaşıtlarına çağrıda bulunarak bu kampanyaya estek olmalarını istedi. Türkyılmaz, “Ben de depremden etkilenen kardeşlerime oyunca ve kitap hediye ettim. İnşallah bir daha böyle bir felaketle karşılaşmayız. Yaşıtlarıma da çağrıda bulunaraktan, depremzede kardeşlerimize yardımda bulunsunlar. Bugün deprem bölgesindeki kardeşlerimizin başına geldiyse Allah etmesin yarın başka birimizin başına gelebilir” şeklinde konuştu.

Gaziantep'te kopan kulak memesi yerine dikildi

Bingöl’de yoğun yağış ulaşımı olumsuz etkiledi

Adıyaman'da ilk hac kafilesi yola çıktı

Siirt’te 11. Kitap Fuarı “Gençler Okusun Diye” temasıyla kapılarını açtı

Mardinli hayırsever otomobilini Gazze’ye bağışladı

Batman'da Gazze ile dayanışma kermesi düzenlendi

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı

Engelliler her alanda ciddi sorunlarla karşı karşıya!

Pakistan, Keşmir sorununu Hindistan ile görüşecek

Bursa'dan ilk hac kafilesi dualarla kutsal topraklara uğurlandı

Mardin’de çalınan 3 milyon TL değerindeki ziynet eşyası sahibine teslim edildi

İngiltere, kalıcı oturum için gereken ikamet süresini 10 yıla çıkardı

Adana’da balık üretim sezonu başladı: Hedef 12 milyonun üzerinde yavru sazan

Mardin’de “Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Gelecek” projesi geniş katılımla başladı

Şanlıurfa’da bodrum katında yakalanan yılan doğaya bırakıldı

Minik yüreklerden Gazze için büyük destek

161 hacı adayı Bingöl'den dualarla uğurlandı

Şanlıurfa’da çıkan yangın bir evi küle çevirdi

Diyarbakır’da sağanak ağacı devirdi: 3 araç zarar gördü

Kalp hastası bebek ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi

Diyarbakır'da sağanak: Caddeler göle döndü, altgeçitlerde araçlar mahsur kaldı

Bangladeş'te yıldırım düşmesi ve devrilen ağaçlar nedeniyle en az 14 kişi öldü

Sağlıklı beslenmenin görünmeyen tehdidi: Pestisit

Yumurta üretim ve satış işletmelerine denetim: Kurallara uymayanlara ceza yağdı

Diyarbakırlılar: Meyve mi alıyoruz cüzdan mı bırakıyoruz belli değil

Endonezya'da mühimmat patlaması: 13 ölü

Gazze’de doktor ve hemşireler aç karna çalışıyor

Batman’da Hafif Ticari Araç ile Motosiklet Çarpıştı: Maddi Hasar Meydana Geldi

Nur Şems Mülteci Kampı'nda evler yerle bir ediliyor

NATO Genel Sekreteri Rutte, 13 Mayıs’ta Türkiye’ye gelecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YAZARLAR