• BIST 100

    9279,21%2,25
  • DOLAR

    38,62% -0,07
  • EURO

    43,42% -0,62
  • GRAM ALTIN

    4101,88% -1,92
  • Ç. ALTIN

    6729,79% -1,30

Giyim atölyesinde depremzedeler için üretim yapılıyor

EĞİTİM 9.05.2023 14:00:07 0
Giyim atölyesinde depremzedeler için üretim yapılıyor

Giyim atölyesinde depremzedeler için üretim yapılıyor

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü personeli tarafından 6 kişilik ekip ile birlikte depremzede vatandaşlar için iç çamaşırı üretiliyor.
Milli Eğitim Bakanlığının kumaş desteğiyle Diyarbakır Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarda görev alan usta öğreticiler ve öğrenciler tarafından depremden etkilenen vatandaşlar için giyim üretimleri yapılıyor. Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali’nin talimatı ile başlayan üretimi İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Şirine Eronat ve Yenişehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nuray Hürata koordinasyon ediyor.
Depremzede vatandaşların iç çamaşırı ihtiyacının giderilmesi için aralıksız çalışan 6 kişilik ekip, bin 560 takım kadın, erkek ve çocuk olmak üzere her bedenden üretilen iç çamaşırları 40 günde tamamlandı. Depremzedelerle dayanışma ve destek olmak için başlatılan bu çalışma bugün itibariyle tamamlanmış olup Diyarbakır’da konteyner kentte ikamet eden depremzede vatandaşlara dağıtımı yapılacak.
İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şirine Eronat, çadır kentte yürüttükleri faaliyeti durdurup konteyner kentte devam edildiğini dile getirdi.
Depremzede vatandaşların birçok ihtiyaçlarının İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğünce karşılanmaya devam edildiğini belirten Eronat, “Malum 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem sonucu ihtiyaçlarımızın bazılarını karşılamak için burada bulunmaktayız. Diyarbakır Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren bir merkez. Çadır kentteki faaliyetlerimiz burada devam etti. Burada giyim sınıfı çalışmaları devam edilmektedir. Çadır kentte vatandaşların kıyafet ihtiyacı gelen yardımlar sonucunda giderilmekteydi. Bu ihtiyaçlarla birlikte giyim tadilatını gerçekleştirmekteydik. Çadır kentteki faaliyetlerimiz burada iç çamaşırı dikimine dönüştü” dedi.
40 günlük bir zaman dilimi içerisinde 6 kişilik ekipler toplam bin 560 iç çamaşırı ürettiklerini ifade eden Eronat, “Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğümüzün desteğiyle bize gönderilen kumaşlar, 5-6 kişilik bir ekip ile 40 günlük süre içerisinde bin 560 iç çamaşırı ürettik. Erkek, bayan ve çocuk şeklinde iç çamaşırlarımızı ürettik. Ürettiğimiz bu çamaşırları Diyarbakır’daki konteyner kentte vatandaşlara dağıtacağız” diye konuştu.

Gazze'deki yardım kuruluşları: Tüm siyasi, diplomatik ve ekonomik yollar denenmeli, insanlığımızı kaybediyoruz

Gazze'de katliam devam ediyor: 16 şehit, sayısız yaralı

ABD ile Japonya F-35 anlaşmasını duyurdu

Kongo'da M çiçeği virüsü vaka sayısında artış

Karabük'te tarihi eser operasyonu

HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından, ailenin korunmasına dair kanun teklifi için STK'lara ziyaret

Bakan Bayraktar: Suriye'ye günlük 6 milyon metreküp doğal gaz gönderilecek

Yeni Kaledonya’da yeni kriz!

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir: Gazze için güçlü ve net bir duruş ortaya koymalıyız

BM: Gazze'de israil'in ablukası nedeniyle durum hızla kötüleşiyor

Zehirlenme şüphesiyle 126 kişi hastaneye başvurdu

Almanya iltica talebinde bulunanları geri çevirecek

Çıkan yangında bina sakinleri mahsur kaldı

Otomobil ile cip çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

Vatikan'da yeni Papa ABD'li Robert Prevost oldu

Çin Denizi'nde tansiyon bir kez daha yükseldi

AB'den Ukrayna’ya 1 milyar avro kredi

ABD ile İngiltere arasında yeni bir gümrük anlaşması imzalandı

HÜDA PAR Van İl Başkanı Sayğın, Valilik projelerini değerlendirdi

İstanbul'da uyuşturucu operasyonu: 20 tutuklama

Türkiye ile Irak arasında 11 anlaşma imzalandı

Rusya Donetsk'te ilerleyişini sürdürüyor

Kassam, "Cehennem Kapıları" operasyonunda işgal askerlerini öldürüp yaraladı

Mali'de siyasi partilerin faaliyetleri askıya alındı

THY, Rusya'ya uçuşlarını yarın yeniden başlatıyor

Kamyonet aydınlatma direğine çarptı: 2 yaralı

Rusya ve Çin'den ortak bildiri

Dr. Mehmet Rakipoğlu: İşgal rejiminin tek hedefi soykırım yapmak ve Gazze’yi tamamen yıkmak

Hindistan'da trafik kazası: 6 ölü

Ukrayna Parlamentosu, ABD ile imzalanan ekonomik ortaklık anlaşmasını onayladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


YAZARLAR